Slovensko - Španielsko 0:4

27.03.2012 Celý región

Bratislava 26. marca (TASR) - Slovenskí futsalisti v prvom barážovom zápase o postup na MS 2012 v Thajsku podľahli v bratislavskej Hant Aréne reprezentácii Španielska 0:4.

Odveta so šesťnásobným majstrom Európy a dvojnásobným svetovým šampiónom je na programe v utorok 10. apríla o 20.30 SELČ na jeho pôde v Palma de Mallorca. Šanca zverencov trénera Richarda Bača prebojovať sa prvýkrát v histórii slovenského futsalu na vrcholné podujatie po prehre prvom meraní síl s najlepším tímom na svete prakticky zhasla.

baráž MS 2012 - 1. zápas (Hant Aréna, Bratislava):

Slovensko - Španielsko 0:4 (0:0)

Góly: 24., 35. Aicardo, 31. Fernandao, 33. Usin. Rozhodcovia: Sorescu (Rum.) a Onatsu (Fín.), 2600 divákov.

zostavy:

SR: Repa - Rafaj, Rejžek, Mikita, Haľko - Rick, Fehérvári, Kozár, Kyjovský (Gašparovič - Serbin, Kuhajdík)

Španielsko: Juanjo - Torras, Ortiz, Lozano, Fernandao - Lin, Usin, Ruiz, Alvaro (Rafa - Aicardo, Miguelin)

Španieli pricestovali do Bratislavy v pozícii totálnych favoritov a tieto predpoklady napĺňali, aspoň čo sa týka držania lopty na štýl futbalovej Barcelony. V 2. minúte po akcii, na ktorej konci bol Lozano, skončila lopta na bočnej žrdi. Na opačnej strane palubovky pálil po nacvičenom signáli z rohu nad Rafaj. Slováci hrali so Španielskom vyrovnanú partiu a v 3. minúte chýbali Kyjovského strele centimetre. O päť minút neskôr dokonca Serbin nastrelil žrď. Španieli hrali svoje akcie prevažne na fyzicky silného pivota Fernandaa, ale evidentne neboli vo svojej koži a ak už sa v prvom polčase dostali k zakončeniu, zasiahol výborný Repa.

Hneď po zmene strán výborne z krídla pálil Haľko a jeho krížny pokus tesne presvišťal vedľa ľavej žrde. Bačovi zverenci senzačný nerozhodný výsledok držali do 24. minúty. Prišla však ich zbytočná strata lopty v obrannom pásme a nikým nestrážený Aicardo mal dosť času na prestrelenie Repu - 0:1. Po tomto momente sa dlhé minúty hralo v réžii Španielov, ktorí si v nespočetných variáciách posúvali medzi sebou loptu a snažili sa uspať súpera. To sa im majstrovsky podarilo. Najjagavejšia hviezda hostí Fernandao takmer polovicu druhého dejstva sledoval za čiarou, no po svojom príchode na pľac okamžite ukázal svoje kvality. Slováci pochybili v rozohrávke a z pár metrov zo svojej obľúbenej pozície už nemal problém zavesiť pod brvno - 0:2. Zakrátko po signáli zvýšil Usin už na 3:0 a sen o dobrom výsledku sa kondične odchádzajúcim Slovákom definitívne rozplynul. Naopak, Španieli sa zabávali a Aicardo v 35. minúte po ďalšej lahôdkovej akcii zvýšil na 4:0. Napriek vysokej prehre však publikum vytlieskalo hráčov v modro-bielom za snaživý výkon.

Hlasy po zápase:

Richard Bačo, tréner SR: "Zopakovali sme výborný prvý polčas ako z kvalifikácie s Portugalskom a odohrali sme ho takmer bez chýb. Škoda, že sme nedokázali využiť tých niekoľko šancí, čo sme mali. V druhom dejstve sa nám už dostali do hry chybičky, súper ich využil a dokázal nám streliť 4 góly. Španieli sú súper, ktorý na ne čaká a aj ich využije. Mrzí ma, že sme pred skvelým publikom nedokázali streliť aspoň jeden gól."

Ladislav Mikita, reprezentant SR: "Mám z duelu zmiešané pocity. Keď sme si už vytvorili tie príležitosti v prvom polčase, mali sme aspoň jednu premeniť. Španielsko je svetovou extratriedou, v druhom polčase už dochádzali aj sily - je veľmi únavné hrať futsal tak, že len prakticky naháňate loptu. Klobúk dolu pred obecenstvom, je škoda, že sme ľudí nedokázali potešiť gólom. Treba si zobrať z takýchto zápasov ponaučenie."

Jose Venancio Lopez Hierro, tréner Španielska: "Myslím si, že výsledok odráža rozdiel vo výkonnosti oboch mužstiev. V prvom polčase sme sa však nevedeli presadiť a mali sme problém preniknúť k bráne súpera. Po zmene strán sme mali voľnejšie pole, otvorila sa šírka ihriska a my sme využili naše prednosti. Som spokojný."
 

Vyberte región